By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Service . More information about cookies

+30-211-19-88800 [email protected]

Δημητρίου Γούναρη 4-6, 18531 Πειραιάς, Ελλάδα

Το ...savoir vivre της δημιουργίας συνδέσμων

Γνωρίζετε τι είναι το link building; Μπορεί να μην έχετε ξανακούσει αυτόν τον όρο. Εν τούτοις, μια ακριβής ελληνική απόδοσή του θα ήταν η φράση “δημιουργία (σύναψη) συνδέσμων”, αν και χρησιμοποιείται αυτούσια ο Αγγλικός όρος. Είναι το κλειδί για να γνωρίσετε κόσμο, ιδιαίτερα αυτούς που σχετίζονται με τον κλάδο σας! Αναγνωρίζοντας τη σημασία αυτού του μηχανισμού για την αύξηση των επισκέψεων στην ιστοσελίδα σας, παρέχουμε και έναν απλό οδηγό για να μάθετε τα βασικά. Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους επιδιώκεται η γρήγορη δημιουργία συνδέσμων, στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι πολύ πιο χρονοβόρα, αλλά και πιο ουσιαστική. Στο άρθρο αυτό, απλά θα σας δώσουμε μερικά επιπλέον στοιχεία για να συμπληρώσετε την όλη εικόνα.


Το δωρεάν και χάρη έχει!

Εκτός από τους κανόνες ευγενείας που παρουσιάζουμε στον οδηγό μας περί δημιουργίας συνδέσμων (link building), καλό είναι να δείξετε πνεύμα προσφοράς. Μπορείτε να προσφέρετε σε αυτούς με τους οποίους θέλετε να συνδεθείτε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία σας δωρεάν. Είναι ένας τρόπος για να σας γνωρίσουν και να σας δοκιμάσουν, ώστε να δουν αν αξίζει να σας στηρίξουν. Αν όλα πάνε καλά (είμαστε σίγουροι ότι θα πάνε αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι υψηλής ποιότητας και ξεχωρίζει), τότε θα έρθετε σε επαφή με ένα ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να διαφέρει σημαντικά από το δικό σας, αυξάνοντας τον αριθμό των επισκέψεων. Καλό δεν ακούγεται;


Αποδείξεις

Αυτό το στοιχείο δε φαίνεται να υπάρχει σε αρκετές ιστοσελίδες, καθώς θεωρείται περιττό. Μεγάλο σφάλμα! Ποτέ μην παραλείπετε να έχετε στην ιστοσελιδα σας μια στήλη ονόματι “Μαρτυρίες” (Testimonials στα Αγγλικά). Μέσα σε αυτή βρίσκονται τα ...πεπραγμένα σας. Ναι, καλά διαβάσατε. Μέσα από τις Μαρτυρίες δημιουργείται μια εικόνα για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Εξυπακούεται ότι οι μαρτυρίες πρέπει να προκύπτουν από αληθινές κριτικές και σχόλια πελατών σας και ΔΕΝ είναι επινοήσεις από τους εργαζομένους της επιχείρησής σας προκειμένου να ανεβεί το ...κασέ της! Είναι φανερό, λοιπόν, ότι αυτή η σελίδα, όπως και εκείνη “Σχετικά με εμάς”, είναι νευραλγική για την υπόληψη μιας εταιρίας! Αν θέλετε να μείνετε στην ιστορία, λοιπόν, φροντίστε να δώσετε πολύ μεγαλύτερη σημασία στα Testimonials, καθώς αυτά θα δείξουν κατά πόσο αξίζετε.


Να μετράτε την πρόοδό σας

Οι αριθμοί μιλούν. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορα μέσα που σας βοηθούν να δείτε την πορεία σας, όπως το Google Analytics. Με αυτόν τον τρόπο βλέπετε την πορεία σας και προβαίνετε στις ανάλογες αλλαγές στη στρατηγική σας. Όσο περισσότερους συνδέσμους δημιουργείτε, τόσο πιο πολλοί θα έχουν την περιέργεια να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας και να δουν αν ταιριάζει με τα ενδιαφέροντά τους. Σημαντικό: οφείλετε να τηρείτε τους κανονισμούς των μηχανών αναζήτησης σχετικά με το SEO (Search Engine Optimization). Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνετε κατάχρηση των επιθυμητών όρων αναζήτησης στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας, δεν θα θέσετε όρους αναζήτησης άσχετους μεταξύ τους (π. χ. “κομμωτήρια” και “γραφεία”) απλά και μόνο για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας και δεν θα χρησιμοποιείτε περιεχόμενο που εντοπίζεται από τις μηχανές αναζήτησης αλλά όχι από τους επισκέπτες. Με αυτόν τους κανόνες υπ’ όψιν σας, θα δημιουργήσετε συνδέσμους και θα φτάσετε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αργά αλλά σταθερά, δηλαδή οργανικά.


Και φυσικά, πάντα με ευγένεια και σεβασμό: Μην το παρακάνετε με τα μηνύματα! Ως άνθρωπος, αποτελείτε εκπρόσωπο της επιχείρησής σας και, κατά συνέπεια, της ιστοσελίδας σας. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να δημιουργήσετε συνδέσμους με άλλους συναδέλφους σας, οφείλετε να τηρείτε μια αξιοπρεπή στάση, και η σωρεία μηνυμάτων κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο δείχνει. Το σωστό link building χτίζεται όπως μια οποιαδήποτε σχέση: βήμα προς βήμα, με κοινή θέληση και προθυμία για κατανόηση των δύο πλευρών. Παρά το γεγονός ότι το link building λαμβάνει χώρα κυρίως στο διαδικτυακό κόσμο, οι κοινωνικοί κανόνες που ισχύουν από κτίσεως κόσμου δε χάνουν ποτέ την εγκυρότητά τους αν θέλετε να προσελκύσετε κόσμο στην ιστοσελίδα σας!