By continuing to browse our site you agree to our use of cookies, Privacy Policy and Terms of Service . More information about cookies

+30-211-19-88800 [email protected]

Δημητρίου Γούναρη 4-6, 18531 Πειραιάς, Ελλάδα

Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια διαδικτυακή επιχείρηση;

Όταν ακούμε τη λέξη “επιχείρηση”, μας έρχονται στο μυαλό μικρές ή μεγάλες εταιρείες με γραφεία, με προσωπικό, ιεραρχίες και συγκεκριμένο ντύσιμο. Εν τούτοις, η εξέλιξη της τεχνολογίας έρχεται να ανατρέψει αυτή την εικόνα ανεπιστρεπτί, αποδεικνύοντας ότι ο καθένας μας μπορεί να ιδρύσει και να διοικήσει μια επιχείρηση, χωρίς να απαιτείται να διαθέτει ειδικές ικανότητες, κάποιο ...κληρονομικό χάρισμα ή ακόμα και να είναι γκουρού στο μάρκετινγκ. Επιπλέον, δε χρειάζεται καν να αποχωριστείτε τις ...πυτζάμες σας! Τα μόνα συστατικά που απαιτούνται, τελικά, είναι η δημιουργικότητα και ο ενθουσιασμός. Μέσα στο αχανές Διαδίκτυο θα βρείτε πάρα πολλές ατομικές επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς εγκαταστάσεις και τέτοια περιττά έξοδα.


Καθώς μόλις έγινε αναφορά για τα έξοδα, το ξέρατε ότι μια διαδικτυακή επιχείρηση δεν απαιτεί σχεδόν κανένα έξοδο; ξεχάστε τα ενοίκια, τις άδειες, το προσωπικό, και γενικά όλες αυτές τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση στη χώρα μας. Ένα άτομο αρκεί για να φτιάξει κάτι καλό, δεν είναι απαραίτητο να ψάξετε για συνεταίρους ώστε να μοιραστείτε τα βάρη και τις μετοχές. Φυσικά, υπάρχουν αρκετές startup επιχειρήσεις όπου οι ιδρυτές είναι περισσότεροι από ένα άτομο, αλλά αυτό συμβάλλει στη συγκέντρωση περισσότερων εγκεφάλων ώστε να υλοποιηθούν τα ανάλογα σχέδια και δεν προκύπτει απλά από την υποχρέωση καταμερισμού εργασίας. Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων, όμως, τα μόνα έξοδα μιας διαδικτυακής επιχείρησης είναι ο εξοπλισμός που τυχόν θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Αν θέλατε, λοιπόν, να έχετε την τελευταία λέξη της μόδας σε εξοπλισμό, τώρα πια έχετε το ελεύθερο να το κάνετε!


Επίσης, μια διαδικτυακή επιχείρηση πάει παντού και την έχετε πάντα μαζί σας. Παραδοσιακά, αν φεύγατε λίγες μέρες από τη δουλειά σας… την είχατε βάψει! Πολλές φορές χάνατε επαφή με τα τεκταινόμενα της εταιρείας σας, ο μόνος (βολικός) τρόπος επικοινωνίας ήταν το τηλέφωνο και όταν επιστρέφατε, σας περίμεναν ένα σωρό χαρτιά και αδιάβαστα μηνύματα, μαζί με αυτά και ο πανικός. Αυτός ο εφιάλτης ανήκει πλέον στο παρελθόν, καθώς μπορείτε να ενημερώνεστε πάντα για ό,τι γίνεται στην επιχείρησή σας με διάφορους τρόπους, από smartphones μέχρι υπολογιστές. Επίσης, αν σκοπεύετε να λείψετε για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε να ενημερώσετε τους πελάτες σας μέσω της ιστοσελίδας σας και των προφίλ σας στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να ξανάρθετε σε επαφή μαζί τους μετά την επιστροφή σας, χωρίς να έχετε το άγχος ότι έχουν μείνει πολλές εκκρεμότητες πίσω.


Και το πιο ωραίο; Μπορείτε να γίνετε ...παγκοσμίου φήμης! Μια παραδοσιακή επιχείρηση συνήθως έχει απήχηση μόνο στην περιοχή όπου βρίσκεται, και απαιτείται πολύς κόπος και χρόνος ώστε να γίνει γνωστή σε μεγαλύτερες περιοχές. Αυτό, μάλιστα, πολλές φορές δεν επιτυγχάνεται. Και φυσικά, μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο να γίνει γνωστή η εταιρεία σας σε όλη τη χώρα, ειδικά όταν ο ανταγωνισμός είναι τόσο μεγάλος. Με τις διαδικτυακές επιχειρήσεις, όμως, αυτό το εμπόδιο υπερνικάται σχετικά εύκολα, καθώς μπορείτε άνετα να τις προωθήσετε σε ένα ευρύ κοινό, ξεκινώντας από τους φίλους σας (για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα, σας προτείνουμε να φτιάξετε και μια Αγγλική εκδοχή της ιοστοσελίδας σας) μέσω των κοινωνικών δικτύων. Δεν περιορίζεστε, πλέον, από γεωγραφικά σύνορα. Όσο μεγάλος και αν είναι ο ανταγωνισμός σε παγκόσμιο επίπεδο, παντού υπάρχει χώρος και για εσάς. Ποτέ δεν ξέρετε, άλλωστε, πού μπορεί να φτάσει η χάρη σας!


Τι άλλο θέλετε, λοιπόν, για να πειστείτε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση στο Ίντερνετ, και μάλιστα τώρα αμέσως; Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ιδέα, όσο τρελή και αν μοιάζει, και από εκεί και πέρα θα δείτε πώς θα πάει. Όσες απώλειες και αν δημιουργηθούν, οι διαδικτυακές επιχειρήσεις δεν απαιτούν πολλά ρίσκα ούτε διαταράσσουν ζωές σε περίπτωση που κλείσουν, όπως συνήθως συμβαίνει με επιχειρήσεις πολλών ετών που αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της κρίσης, ιδιαίτερα σε αυτές όπου βασίστηκαν πολλές οικογένειες. Δεν χάνετε τίποτα, λοιπόν, και στην πραγματικότητα έχετε πολλά να κερδίσετε, όπως η ανεξαρτησία σας απέναντι στις δυσκολίες που ταλανίζουν τον τομέα της απασχόλησης. Και πού ξέρετε, μπορεί να συμβάλετε στη λύση του προβλήματος παρέχοντας νέες θέσεις εργασίας!